fbpx

Hit predstava Rock Bach koncert na Riječkim ljetnim noćima

Rijeka…

Rock BachAriston Proballet iz talijanskog Sanrema u utorak 4. srpnja 2017. godine gostuje na Riječkim ljetnim noćima, kad će s početkom u 20.00 sati u HNK Ivana pl. Zajca izvesti svoju hit predstavu Rock Bach koncert, neoklasični balet na glazbu jednog od najvećih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha te najpoznatijih rock izvođača.
Fuzija je potpuna – koreograf Marcelo Algeri spojio je klasičnu i rock glazbu te klasični i moderni pokret u Balanchineovom stilu, jer je i ideja ove baletne trupe da njihove predstave govore jezikom mlađe generacije koji se može stvoriti i razumjeti kroz ples.
Rock BachOčekuju vas neodoljiva energija i snažan ritam uz pokret bez predrasuda na glazbu legendarnih grupa Pink Floyd i Deep Purple, te ozbiljna izvedbena preciznost vrhunske klasične tehnike na špicama uz Bachove note.
Koreografija proizašla iz takve glazbe puna je brzih klasičnih pokreta, čistih linija, dinamičnih izmjena, ali i kontrastnih koreografskih pokreta modernog plesnog vokabulara.
Rock BachRock Bach koncert se, poput života, sastoji od crnog i bijelog, klasičnog i modernog, jutra i noći, strastvenosti i liričnosti. CRNO ne podrazumijeva bezbojno, već snažno i sposobno upiti sve druge boje. BIJELO se pleše na svevremensku glazbu Bacha punu osjećajnosti, elegancije i kristalne jasnoće.
Repertoar Ariston Proballeta sastoji se od 40 klasičnih, neoklasičnih i modernih baleta, na glazbu od Verdija, Chopina, Prokofjeva do Morriconea i Glassa, a njihova se gostovanja protežu cijelom Europom, SAD-om, Rusijom. Njihovi ravnatelji su priznati baletni umjetnici Sabrina Rinaldi i Marcello Algeri.

Foto: Press