fbpx

Zoran Žgaljardić: Noviteti u kozmetskoj kirurgiji!

Stay Young…

Noviteti u transplantaciji kose, kozmetskoj kirurgiji nokta, iz područja laserske liposukcije te nove kirurške tehnike

Zoran ŽgaljardićU hotelu Maritim Rhein-main u Darmstadtu održan je 4. Svjetski kongres pod organizacijom World Academy of Cosmetic Surgery. Uz prisutnost Zoran Žgaljardićinternacionalno poznatih estetskih kirurga, bila su prikazana dva noviteta u transplantaciji kose gdje robot uzima iz vlasišta valjane folikule dlake, tako da nema više kirurških rezova po vlasištu. Inače, robotu je cijena 350 tisuća  eura.
Drugo rijetko i interesantno predavanje je bilo o kozmetskoj kirurgiji nokta koje je održao prof. dr. Eckart Haneke i zapravo dao uvid koliko osoba je nesretno zbog neestetskog izgleda noktiju.
Osobno sam održao predavanje iz područja operacija nosa, laserske liposukcije i mogućnosti harmonizacije lica.
Prof. Jane Petro, aktualna predsjednica Američke akademije za kozmetsku kirurgiju održala je predavanje o povijesti faceliftinga, kao i o standardima sigurnosti u estetskoj kirurgiji koji su preporučeni u SAD-u.
Loek Habbema prikazao je primjenu liposukcije kod lipedema tj. otečenih Zoran Žgaljardićlipodistrofičnih nogu.
Prikazane su  i nove individualne tehnike u primjeni hijaluronskih filera.
Na kraju kongresa uručena su  i priznanja za doprinos u estetskoj kirurgiji. Cilj ovakvih skupova na svjetskoj razini je usporediti različita stručna promišljanja i prikazati nove kirurške tehnike i primjene novih tehnologija kao što je radio frekventna  body  tite  lipoliza i zatezanje kože, u invazivnoj i neinvazivnoj varijanti.

Piše: doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić