fbpx

Veličanstvene Alpe iz zraka

MAJESTIC ALPS / LES ALPES VUES DU CIEL – Veličanstvene Alpe iz zraka

U ponedjeljak, 06. rujna 2021. godine na HRT – HTV1 s početkom u 17.16 sati, na programu je dokumentarna serija Veličanstvene Alpe iz zraka.

Alpe

Premda Švicarska podsjeća na otočić usred Europe, ona se sastoji od nevjerojatno raznolikih pejzaža i vrlo različita stanovništva. Krećemo u otkrivanje tog iznimnog područja u kojem se više od pedeset vrhova viših od 4000 m uglavnom nalazi u Bernskom gorju i Valaisu. U tim je krajevima većina od više od 1500 ledenjaka među kojima je i Aletsch, najveći alpski ledenjak koji se ubraja u UNESCO-vu svjetsku baštinu.

Alpe

Impresivne planine kao što su Eiger, Monte Rosa i slavni Matterhorn dominiraju švicarskim krajolikom i pravi su raj za trekere, alpiniste i skijaše.

Tijekom ljeta i zime nadlijećemo Interlaken i njegove planinske pašnjake, prolazimo iznad sela Grindewald, pa masiv Jungfrau, zatim se spuštamo niz ledenjak Aletsch i prelazimo rijeku Rhône te nadlijećemo snježne vrhunce Valaisa, skijališta Zermatt i Verbier, a putovanje završavamo u Gstaadu i Château d’Oexu.

Na svakoj etapi našeg zračnog proputovanja susrećemo neobične osobe.
Gledana s neba, Švicarska nas zove da se divimo ljepoti njezinih krajolika, a osobe koje u njoj susrećemo bude znatiželju.

Veličanstvene Alpe iz zraka
Epizoda (broj): 1.

Foto: Press