Takva su pravila Ognjena Sviličića pobjednik Herceg Novog!
Piše: redakcija On 9 kol., 2015 At 04:25 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Filmski festival…

Takva su pravilaŽiri 29. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival, dugometražnom filmu ‘Takva su pravila‘ redatelja Ognjena Sviličića, između ostalih nagrada, dodijelio je i Grand Prix – Veliku zlatnu mimozu. Uz to, Zlatne mimoze otišle su i Ivoni Juki za najbolju režiju filma Ti mene nosiš, Ariane Labed za najbolju žensku ulogu u filmu Otok ljubavi, Milanu Tvrdišiću za kameru u filmu Bit ćemo prvaci svijeta, dok je posebno priznanje žirija dobio redatelj filma Ničije dijete Vuk Ršumović.
Uz Grand Prix, Ognjen Sviličić ‘zbog izuzetno jednostavne i potresne priče, koja izaziva snažne osjećaje i prepoznavanje problema u bilo kojoj sredini’ osvojio je i Zlatnu mimozu za najbolji scenarij, dok je Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu u filmu ‘Takva su pravila’ odnio Emir Hadžihafisbegović jer ju je, kako je naveo žiri, ‘odigrao impresivno i krajnje neobično, noseći ovu potresnu priču na svojim leđima’.
Ti mene nosišRedateljica Ivona Juka Zlatnom je mimozom nagrađena za režiju filma Ti mene nosiš jer je ‘uspjela uskladiti vrlo kompliciranu filmsku strukturu s mnoštvom likova i kreativnom upotrebom filmskog vremena’.
Za najbolju žensku ulogu, ‘vrlo zahtjevnu ali odgranu s elegancijom i zadivljujućm lakoćom’, Zlatnom mimozom nagrađena je Ariane Labed za ulogu u hrvatsko-njemačko-švicarsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji Otok ljubavi dok je za kameru prema odluci žirija nagrađen Milan Tvrdišić za film u srpsko-hrvatsko-slovenskoj koprodukciji Bit ćemo prvaci svijeta.
Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja od kojih je jedno pripalo Vuku Ršumoviću za rad s ‘naturščicima’ u srpsko-hrvatskoj koprodukciji Ničije dijete.
Predsjednik žirija, francuski redatelj Yves Boisset, te članovi Goran Marković i Draško Đurović o nagradama su odlučivali jednoglasno. Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival održavalo se od 1. do 7. kolovoza, a sve detalje potražite na službenim stranicama festivala.

Foto: Naslovna fotografija: scena iz filma Takva su pravila; nagrada Zlatna mimoza, Press

comment closed