fbpx

Milan Bandić: Objed bez vina je kao dan bez sunca!

Hrvatska vinska priča…

Milan Bandić– Objed bez vina je kao dan bez sunca – rekao je na današnjoj konferenciji za medije okupljenim novinarima gradonačelnik Milan Bandić, citirajući Byrona.
– Zagrepčanke i Zagrepčane i njihove goste u sklopu festivala očekuje prava ljubavna vinska priča na Jelačić placu – naglasio je Milan Bandić i pozvao građane da se u što većem broju odluče proslaviti Valentinovo u sklopu ‘Hrvatske vinske priče‘.
Gradonačelnik Grada Zagreba održao je danas, 11. veljače konferenciju za medije na kojoj je zajedno sa suradnicima najavio novopokrenuti festival ljubavi i vina ‘Hrvatska vinska priča’ koji će se održati u Zagrebu, na samo Valentinovo, 14. veljače, te 15. veljače i okupiti ponajbolje hrvatske vinare na jednom mjestu – u Vinskoj kući na Trgu bana Jelačića.
Manifestaciju na kojoj će svi sadržaji biti besplatni za građane, uz gradonačelnika Milana Bandića, predstavili su i Miroslav Polovanec ispred Udruge Vinska cesta Grada Zagreba koja je glavni organizator ‘Hrvatske vinske priče’, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i mr. sc. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, a konferenciji za medije su prisustvovali i sami hrvatski vinari.
Milan BandićFestival ljubavi i vina ‘Hrvatska vinska priča’ uz događanja na Trgu bana Jelačića, odvijat će se i u hotelu Dubrovnik, gdje će svi zainteresirani imati prilike poslušati predavanje o ‘Ulozi autohtonih sorti vinove loze u razvoju vinarstva i vinskog turizma’, a u sklopu projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, u Hrvatskoj kući ‘Materina priča’ od 18,00 sati nadalje, ljubavni parovi će se natjecati u vinskim izazovima, uz poseban glazbeni i edukativni program. Uz kušaonicu ponajboljih hrvatskih vina, parovi će moći steći i nova znanja koja će im ponuditi članice udruge WoW (Women on Wine) – očekuje ih radionica o sljubljivanju hrane i vina koju će održati Loreena Meda, a moći će se uključiti i u radionicu ‘Drink Pink’ o ružičastim vinima koju će održati Nina Levičnik. Uz brojne poznate posobe i predstavnike medija, vinska fešta u Hrvatskoj kući ‘Materina priča’ nastavit će se do ponoći, a sve sudionike vinskog maratona i predstavnike medija sutradan, 15. veljače očekuje i cjelodnevni obilazak vinske ceste Grada Zagreba i Zelinske vinske ceste uz bogatu gastro ponudu.
Svi sadržaji u sklopu prvog festivala ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča” bit će  za građane besplatni!

Foto: Press