fbpx

Razočaranje: Haljina preozbiljna za mladu Lanu Gržetić!

Lana GržetićU kongresnom centru Nusa Dua Bali jučer je održan Top Model show. Revija na kojoj su natjecateljice za titulu Miss Svijeta nosile kreacije 48 indonezijskih dizajnera. Zadani koncept je bio Bizant te njegov utjecaj na svjetsku kulturu i umjetnost, a dizajneri su temu obradili na 130 načina jer toliko je haljina prodefiliralo pred gotovo pet tisuća gledatelja u dvorani.
Ocjenjivački sud, predvođen Juliom Morley, odabrao je deset najboljih, a pobjednica će biti proglašena 28. rujna na velikoj završnici izbora i direktno uvrštena u 15 finalistica koje se bore za prestižnu krunu Miss Svijeta.
U malom, ali iznimno aktivnom i marljivom stožeru Direkcije izbora za Miss Hrvatske direktan prijenos revije gledao se na računalu. Bilo je lagane nervoze i grickanja noktiju dok se na pozornici nije konačno pojavila Miss Hrvatske Lana Gržetić koja je nosila haljinu XN Couture by Anna Budiman.
Maja Kuljiš– S nestrpljenjem smo gledali show, a kad se Lana pojavila nastale su ovacije koje su se ubrzo stišale i pretvorile u uzdahe razočarenja. Lana je izgledala prekrasno, naprosto je plijenila svojim osmjehom i držanjem, ali haljina koju je nosila sakrila je njenu fantastičnu figuru. Uz dužno poštovanje dizajnerici i njenoj zanimljivoj kreaciji, nikako se nismo mogli oteti dojmu kako je naša predstavnica pomalo hendikepirana time što je izabrana da nosi tu haljinu. Naravno, istog trena smo se sjetili kako je Lana bila doista prekrasna u nacionalnoj haljini Vesne Milković koju su neki modni kritičari pa čak i kolege dizajneri žestoko kritizirali. Kaže se – o ukusima se ne raspravlja! A o čemu ćemo onda raspravljati? – pita se direktorica Direkcije izbora za Miss Hrvatske Maja Kuljiš.
Na Baliju se nastavljaju pripreme za finalnu večer.